В Норвегия в детските градини вече четат само книжки с гей – приказки

    582190_wgzBf5Норвежкото правителство  успешно внедрява идеологията за „половото разнообразие“ в детските градини и ясли. Във връзка с новата идеологическа „гей-постановка“ във всички детски градини в Норвегия са изпратени инструкции за  служителите за избягване на традиционните приказки и игри, съдържащи „остарели стереотипи“.

    Повече от 20 години са минали   откакто законът за еднополовите бракове  влезе в сила в Норвегия. От толкова време в норвежките училища се преподава т.нар сексуална просвета. От  няколко години процесът тече и в детските градини и ясли.

    Първоначално норвежкото правителство тиражира пакет от детската литература от 1500 копия с нови гей-приказки за деца. Правителството смята  проекта за много подходящ и допълнително е заделило за такава литература за детски ясли и градини още 150 000 норвежки крони в допълнение към 4 милиона крони, които разработчиците на реформата за детските приказки получават всяка година.

    Новата колекция с гей-литература за деца в Норвегия е проект на Министерството на образованието на страната като част от „План  за действие за обезпечаване на равенство между половете в детските градини в периода 2008-2010 г.“.

    За да се предотврати вкореняването в съзнанието на децата на традиционните представи за добро и зло, правителството е наредило учителите да използват книжки с картинки с нетрадиционни персонажи и техните нетрадиционни приключения. В новите норвежки приказки принцът се влюбва в краля, принцесата се влюбва в кралицата, а кралете вместо да управляват кралството си, предпочитат любовни  игри с децата.
    Тези нови приказки в Норвегия се пропагандират от фонда En del av verden (Част от света).

    По материали на норвежката преса, както и http://www.vl.no/samfunn/vil-gi-barna-homo-eventyr/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *