Обсъждат „Седемте гряха на чалгата“

    chalgaСексуалните превъплъщения на Азис, „богатството“ на ценности в българското общество, индустрията за задоволяване на приватни щения и чалга средата в България са темата, която ще обсъждат проф.д-р Розмари Стателова, варненски студенти и любители на музиката.

    Една от най-изтъкнатите музиковедки в страната, проф. Стателова ще вдигне завесата на обществените настроения и ще разнищи балканските нрави и предпочитания. Какво е общото между сърмите и балканската чалга? Как дефектът на местната традиция се превръща в печеливша индустрия? Какъв е пътят от „циганите с тромпетките“ до „чалга мениджмънта“? Народна музика ли е поп фолкът?

    Проф. Розмари Стателова е от малцината академични познавачи на популярната ни музика с множество книги за поп културата през годините. На срещата тя ще допълни с нови размисли своя любопитен труд „Седемте гряха на чалгата“, който разбуни духовете още щом излезе на пазара.

    Проявата ще се проведе на 24.10.2013 г. в 18,45 ч. в Новата аула на Икономически университет Варна, организатор на събитието.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *