Десетки хиляди българи живеят като истински роби

r„Мнозина са изненадани да чуят, че робството още съществува, макар официално краят му да е сложен през XIX век“, казва изпълнителният директор на WFF Ник Гроно.

И обяснява елементите на съвременното робство: „Хората са контролирани чрез насилие. Те биват измамени или принудени да вършат работа, при която са икономически експлоатирани. крадено от 30думи Живеят с минимално заплащане на труда им, а понякога и изобщо без такова, и нямат свободата да напуснат.“ Това посочва първият Глобален индекс на робството 2013, изчислен от австралийската фондация „Уолк фри“ („Движи се свободен“).

Тежестта на натрупани дългове, трафикът на хора, принудителните бракове, включително на непълнолетни, както и експлоатирането крадено от 30думи на детски труд също са модерно робство.

Изследването обхванало 162 държави, подредени по Глобалния индекс на робството. Той се изчислява въз основа на три главни критерия – брой на хората, живеещи в робски условия във всяка страна, случаите на трафик на хора от и във държавата, количеството принудителни бракове (и крадено от 30думи на деца)…“

„Близо 30 милиона души по света живеят в робство в днешно време. Те са жертва на трафик на хора, принуждавани са да проституират, насилвани са да работят, за да изплащат дългове, и дори се раждат като роби.

Индексът подрежда 162 държави по света според броя на хората, които крадено от 30думи живеят в робство, риска да попаднат в такива условия и мерките на властите за борба с тези престъпни практики.

В 10 държави живеят 76% от всички 29,8 милиона души в робство – Индия, Китай, Пакистан, Нигерия, Етиопия, Русия, Тайланд, Конго, Мианмар и Бангладеш, сочи индексът. Индия има най-много роби – крадено от 30думи 14 милиона души, което е почти половината от всички хора в това положение по света. Страната води в класацията по абсолютен брой на робите, следват я Китай с 2,9 млн. роби, Пакистан (2,1 млн.), Нигерия (701 000), а Русия е 6-а с 516 000 души, живеещи в робски условия.

Най-много крадено от 30думи роби като дял от населението обаче има в Мавритания – 150 хил. души при население 3,8 млн. души. Това се обяснява с културата там, която позволява някои хора да се третират като лични вещи, както и заради високите нива на бракове в детска възраст, обяснява докладът.

България е на 56-о крадено от 30думи място по брой на роби на глава от населението – 27 739 души…“

http://snaiper-bg.net/2013/10/wff-27-739-ba-lgari-zhiveyat-kato-sa-vremenni-robi/

защищено INVITEXT

Add Comment