Забраняват на гейове да влизат в страните от Персийския залив

    Държавите от Персийския залив затягат законодателството  срещу хомосексуалистите. Според шефа на отдела за обществено здраве към Министерство на здравеопазването на Кувейт Юсуф Миндкар, нов медицински тест ще позволи да се определят хомосексуалистите сред чужденците за да не бъдат допускани в страните от Съвета за взаимодействие на държавите от Персийския залив.

    Съветът обединява Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Кувейт, Катар и Оман. Във всички тези страни хомосексуалността е престъпление. Най- строгото законодателство е в Саудитска Арабия, където хомосексуалността се наказва със смърт.

    „Медицинските центрове провеждат рутинни проверки на чуждестранни работници, които идват в страните от Съюза. Нова, по- строга процедура ще помогне за идентифициране на хомосексуалистите и ние няма да  ги допускаме на наша територия“ – заяви Миндкар за вестник „Ал Рай“. Какви са  тестовете, той не уточнява.

    Както съобщи сайтът gulfnews, през 2011 г., полицията в Бахрейн е арестувала 127 участници в  масова хомосексуална оргия, които пристигнали в страната от целия арабски свят. Полицията е била извикана от жителите  рибарско селище, в което е наета зала за оргията.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *