Стрелба в района на Конгреса на САЩ (обновено)

    Охраната на Конгреса на САЩ обяви, че неговата сграда е  затворени от съображения за безопасност, поради съобщения за стрелба до стените на Капитолия. Според първите информации от там, един полицай е бил ранен. А може би са няколко.

    Хората стоящи пред Върховния съд на САЩ oт другата страна на улицата от Конгреса в северо- западната страна, спешно са изведени оттам. Мястото е оградено,  продължават да пристигат полицейски патрули. В центъра на града се чува  вой на автомобилни сирени.

    Журналист, който е присъствал на мястото на инцидента, заяви в ефир, че е чул изстрели и след това е видял, че към мястото са се насочили полицаи с оръжия. След това стрелбата се е възобновила. Същото говорят и хората от персонала на Конгреса. Според тях им е предложено за всеки случай да се заключат в офиса си.

    Едновременно с това, местните медии съобщават за засилване на охраната на Белия дом. Опитът показва, че  периметър за безопасност около резиденцията на президента на САЩ незабавно се организира дори и при незначителни подозрителни събития.

    По -късно бе съобщено, че сградата на Конгреса отново е отворена, след полицейската блокада, продължила около час заради изстрелите.

    Стрелецът е бил убит от органите на реда по последна информация. Това е жена, която първо е опитала да премине с автомобила си през загражденията около Белия дом и след като не е успяла е продължила към Конгреса, където е стреляла.

    Според властите става въпрос за отделен инцидент, а не за терористичен акт.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *