Остров се появи в морето след земетресението в Пакистан

pakistanМалък остров се появи в Арабско море край бреговете на Пакистан след мощното земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което разтърси югозападната пакистанска провинция Белуджистан, съобщи пакистанският телевизионен канал Geo News.

Според правителството на Белуджистан, островът се издига над морето на височина от крадено от 30думи 6 до 12 метра, ширината му е  около 30 метра. Островът се намира на около 90 метра от пакистанското пристанище Гуадар.

Според Геослужбата на САЩ,  земетресението е били крадено от 30думи с магнитуд 7.7 по скалата на Рихтер. Според сеизмолозите  епицентърът на труса се е намирал на територията на област Белуджистан, на 66 км североизточно от града Aваран, а огнището е било на дълбочина от 20 километра.

Земетресението бе последвано от четири вторични труса, като най-мощният от които е бил от крадено от 30думи 5.9 степен. Броят на жертвите на земетресението , според последните данни, е 46 души. Reuters съобщи, че най-малко 30 % от домовете в Аваран са били унищожени.

Geo News съобщи, че трусовете са били усетени и в Иран, ОАЕ и Оман.

защищено INVITEXT

Post Comment