Остров се появи в морето след земетресението в Пакистан

pakistanМалък остров се появи в Арабско море край бреговете на Пакистан след мощното земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което разтърси югозападната пакистанска провинция Белуджистан, съобщи пакистанският телевизионен канал Geo News.

Според правителството на Белуджистан, островът се издига над морето на височина от 6 до 12 метра, ширината крадено от 30думи му е  около 30 метра. Островът се намира на около 90 метра от пакистанското пристанище Гуадар.

Според Геослужбата на САЩ,  земетресението е били с магнитуд 7.7 по скалата на Рихтер. Според сеизмолозите  епицентърът на труса се е намирал на територията на област Белуджистан, на 66 км североизточно от града Aваран, крадено от 30думи а огнището е било на дълбочина от 20 километра.

Земетресението бе последвано от четири вторични труса, като най-мощният от които е бил от 5.9 степен. Броят на жертвите на земетресението , според последните данни, е 46 души. Reuters съобщи, че най-малко 30 % от домовете в Аваран са били унищожени.

крадено от 30думи

Geo News съобщи, че трусовете са били усетени и в Иран, ОАЕ и Оман.

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment