Бо Силай, „Принцът на Китай“, бе осъден на доживотен затвор

boВ неделя, 22 септември, в град Джинан (столица на провинция Шандонг) бе обявена присъдата на политика Бо Силай. Той бе признат за виновен за даване на подкупи, присвояване и злоупотреба със служебно положение и е осъден на доживотен затвор с лишаване от политически права и конфискация на лично имущество.

В крадено от 30думи присъдата се твърди, че Бо Силай получил подкупи и незаконно е присвоил държавни средства на обща стойност повече от 25 милиона юана (около $ 4 милиона).

През април миналата година Централният комитет на Комунистическата партия на Китай суспендира членството на Бо Силай в Политбюро и Централния комитет във връзка с крадено от 30думи твърденията за „сериозни нарушения“. По-късно Политбюро реши да изключи Бо Силай от партията и да го уволни от държавната служба.

По-рано  Бо Силай е бил кмет на град крадено от 30думи Далиан, провинция Ляонин, министър-председател и министър на търговията на Китай.

Преди една година бе осъдена и съпругата на Бо Силай –  Гу Кайлай,  на смърт, след като се призна за виновна за убийството на британския бизнесмен Нийл Хейууд . По време на разглеждане на делото 53 -годишната бизнес дама се крадено от 30думи изясни,  че тя страда от безсъние, депресия, параноя и редовно взима успокоителни, антидепресанти и невролептици .

защищено INVITEXT

Post Comment