НАСА открила скала на Меркурий, изглеждаща като замразения Хан Соло

    merkuryЕксперти от НАСА твърдят, че този скален релеф на повърхността на Меркурий има един странна прилика с героя от „Междузвездни войни“ Хан Соло,  замразен  в карбонит и това наистина е така.

    Просто поразително сходство със събитията, случили се в  култовия филм . Космическата агенция наскоро публикува снимки, направени от космически кораб, а по-точно релефна  скала на повърхността на планетата Меркурий .

    Според NASA снимката „показва част от пейзажа около северния край на басейнът Калорис, и там е открит блок, който поразително прилича на Хан Соло, замразен в карбонит.

    Меркурий е най-малката и най-близката до Слънцето от осемте планети в Слънчевата система, с орбитален период от около 88 земни дни .

    В последната част на филма “ Империята отвръща на удара“, Соло е  заловен от ловеца на глави Боб Фет,  след което е замразен  в карбонит, за  бъде безопасно закаран до Джаба, който е обявил награда за главата му. Снимка е направена 27 юли 2011 г., но НАСА едва наскоро я публикува в интернет.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *