Учен изведе формула за зомби- апокалипсиса

zombiАмериканският математик Робърт Смит изчисли скоростта, с която при заразяване с  вирус всички хора на планетата ще се превърнат в ходещи мъртъвци, пише Daily Mail.

Изведената от учения формула може да се използва за моделиране на разпространението на болести в света днес,  отбелязва NBC News. Смит е публикувал изследванията си крадено от 30думи в книгата „Математическо моделиране на зомби.“

Ето уравнението на зомби апокалипсиса: (BN) (S / N) Z = BSZ.

N – общия брой на населението, S – броят на крадено от 30думи хората, които са податливи към вируса зомби, Z – брой на живите мъртви, а B – вероятността от предаване на вируса. Според Смит, ако общо заразяване се случи, живите мъртви ще превземат света, тъй като хората с тях просто няма да  могат да съжителстват.

Ученият отбелязва, че инфекцията ще се крадено от 30думи разпространи с огромна скорост. За да се зарази цял град ще бъде достатъчно само едно зомби, казва той. В този случай карантината няма да доведе до прекратяване на зомби апокалипсиса, а  само до леко забавяне на разпространението на инфекцията.

Заслужава да се отбележи, че ученият  съвсем сериозно се отнася към крадено от 30думи прилагането на практика на сюжетите от  филмите  за нашествие на живите мъртви. Ако се вярва на лекарите, светът може наистина да бъде поразен от епидемия със зомби вирус, който ще се появи в резултат на една обикновена мутация на грипа. Лекари вирусолози напълно отричат ??възможността за възкресението на мъртвите, но крадено от 30думи признават, че вероятността от хората да се направят нещо като зомбита със склонност към канибализъм е съвсем реална.

„Ако си представим, че вирусът на бяс, и, да речем, на грип в резултата на мутация се месят, ще видим нещо ужасно,“ – казва асистентът в Университета на Маями, вирусологът Samit Andreanski.

крадено от 30думи

Има хора, които не изключват инвазията на възкръснали  мъртъвци. За това  как да се избяга от кръвожадните чудовища,  преди няколко години разказаха  американските власти. В статията, озаглавена „Готовност 101: Зомби – апокалиспис“ на интернет страницата си публикува  Центърът за контрол на заболяванията и превенция в  САЩ.

Авторът на документа съветва крадено от 30думи в случай на зомби атака да се вземат същите мерки, както при ураган. Това предполага, на първо място, да се запасите с авариен  куфар у дома. В него трябва да има вода, храни с дълъг срок на годност, нож, лента, радио на батерии, копия на документи, както и сапун, кърпи, крадено от 30думи одеяла и аптечка.

Преди това учените вече разглеждаха въпроса за евентуално нашествие на зомбита. Например, служител на Университета в Парма стигна до заключението, че от месоядните чудовища е най-добре да се скриете в супермаркета.

защищено INVITEXT

Post Comment