Угасва ли Слънцето или само заспива?

sunВече има признаци, които показват, че на Слънцето възникват все повече необичайни явления.

Нещо става със Слънцето, констатира  Майкъл Снадер в публикацията си  в  investmentwatchblog.com.

То започна да се държи  много нестабилно и учените не знаят точно как да го обяснят. Слънчевата активност изглежда се крадено от 30думи забавя с всеки нов цикъл, и  гигантски  „дупки“ започват да се появяват на  Слънцето.

В момента, Слънцето се приближава към пика на своя 11-годишен цикъл, и все по-голям брой учени се опасяват от това, което може да донесе   следващия цикъл.

Ако слънчевата активност продължава да спада, може би слънчевият цикъл, крадено от 30думи в крайна сметка ще изчезне веднъж завинаги?

Може би това означава, че ние се приближаваме нов ледников период?

Дори още по-лошо, може ли странното поведение на нашето Слънцето да е признак, че нашата звезда умира?

Традиционно  учените смятат, че Слънцето никога няма да умре, и ще съществува милиарди години. Но крадено от 30думи през последните години, астрономите са наблюдавали звезди като нашето слънце, които изведнъж започват да се държат много нестабилно, а след това бързо умират.

Възможно ли е, че същото да се случи и с нашето слънце?

Факт е, че настоящият слънчев цикъл е най-слабият за  последните 100 години. И много учени крадено от 30думи търсят отговорите …

Разбира се, по-голямата част от учените твърдят, че всичко ще бъде наред, и че няма причина за безпокойство, но други не са толкова сигурни.

Например, Matthew Penn от Националната слънчева обсерватория счита, че  новата ледена епоха наближава …

Penn предлага друг, по-катастрофичен вариант: циклите на слънчевите петна крадено от 30думи могат да изчезнат напълно. Неговият екип използва спектъра на слънчевите петна за измерване на техните магнитни полета, и данните показват ясна тенденция: силата на магнитното поле на слънчевите петна се снижава.

„Ако тази тенденция продължи, няма да  има почти никакви огнища в цикъл 25, и  може и да се се окажем в друг минимум на  Maундер,“ – казва Пен. Първият минимум на Маундер настъпва през втората половина на 17 век. Петна  почти не са наблюдавани тогава на Слънцето, крадено от 30думи и това време  съвпада с малкия ледников период в Европа.

Друг странен феномен, който  астрономите  наблюдават, е  появата на огромни „дупки“ на Слънцето. Съвсем наскоро огромна дупка, която обхвана близо една четвърт от цялата повърхност на Слънцето, беше водеща тема в световните медии …

Космическият телескоп, насочен към слънцето, забеляза крадено от 30думи гигантска дупка в атмосферата на Слънцето – тъмно петно, което обхваща почти една четвърт от близката ни звезда, бълвайки газ и слънчев материал в космоса.

Така наречените коронарни дупки над северния полюс на Слънцето са забелязани в периода от 13 до 18 юли, и   са  заснети от хелиосферната обсерватория  крадено от 30думи SOHO.

Това събитие  настъпи  след като бе наблюдавана друга гигантска „дупка“ на  Слънцето, възникнала  в периода 28-31 май.

Дали това е нещо, което трябва да ни разтревожи?

Някои учени казват „да“, докато други казват „не“.

Междувременно времето тук на земята е все по-нестабилно.

Само преди няколко седмици, температурата  в югозападната крадено от 30думи част на САЩ достигна  49 C (120 ° F), а температурни рекордни сега има и  в Сибир.

Лятото става все по-горещо и по-горещо. Зимите  изглеждат все по-студени, сушата явно става все  по-интензивна, като едновременно с това сме свидетели на рекордни наводнения по цялата планета.

Всички тези признаци вече са описани крадено от 30думи в статията „22 признака за това, че глобалните метеорологични условия са  абсолютно обезумели.“

защищено INVITEXT

Add Comment