От смартфоните увисват бузите

    buziПовечето хора не мога да си представят живота   без смартфони и таблети. Само че  тези устройства не само имат силен негативен ефект върху здравето, но също така може да доведат до семейни скандали, предупреждават учените.

    Повече от всичко мобилни телефони вредят на очите. Постоянната им експлоатация  води до редица проблеми. „Постоянното фокусиране върху малък обект за дълго време може да причини сухота в очите, и, като следствие, възпаление и инфекция допълнително – обяснява офталмологът Алон Барсам.

    Но най-голямата тревога буди фактът, че мобилните телефони засягат зрението на децата и предизвикват  развитие на късогледство. Тази патология  застрашава и възрастни потребители, които държат мобилните  устройства близо до очите си. Манията с джаджите се превръща в проблем. “

    У тези, които не пускат джаджите от ръцете си се  влошава не само зрението, но също така възникват  сериозни проблеми с гръбнака, пише Daily Mail.

    „Към мен се обръщат все повече и повече пациенти, страдащи от болки в областта на шията или раменете. Тези оплаквания са следствие от факта, че хората  твърде ниско  накланят главата си, опитвайки се да прочетат текста на екрана на телефона или таблета.

    Тази поза  води до неправилно положение на гръбначния стълб и притискане на нервите, което води до главоболие или постоянно чувство на умора „, – обобщава физиотерапевтът Кирстен Лорд.

    За опасността ота смартфоните предупраждават и дерматолози. Според лекарите, постоянното използване на устройството може да доведе до промяна в контура на брадичката и бузите да  увиснат.

    „Клиентките на възраст  30 години често забелязват увисване на кожата в долната трета на лицето и аз трябва да им обяснявам, че с възрастта намалява еластичността на кожата, затова дългата работа с таблета предизвиква увиснали бузи.“ – обяснява дерматологът Сам Бантинг.

    Проблеми със зрението, осанката и кожата – това не е всичко. Според психолози собствениците на смартфони живеят съвсем различен живот, който е пагубен за общуването с хора. „Смятаме, че телефоните  улеснява комуникацията, но това не е така.

    Проучванията показват, че взаимодействието с виртуални приятели от социалните мрежи по време на хранене или почивка има отрицателно въздействие върху семейните отношения, и заплашва с развитие на конфликти „, – предупреждават експерти. За да се избягват спорове, просто следвайте едно просто правило: дръжте телефона далеч от себе си по време на хранене и при общуването с близките си.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *