От смартфоните увисват бузите

buziПовечето хора не мога да си представят живота   без смартфони и таблети. Само че  тези устройства не само имат силен негативен ефект върху здравето, но също така може да доведат до семейни скандали, предупреждават учените.

Повече от всичко мобилни телефони вредят на очите. Постоянната им експлоатация  води до редица проблеми. крадено от 30думи „Постоянното фокусиране върху малък обект за дълго време може да причини сухота в очите, и, като следствие, възпаление и инфекция допълнително – обяснява офталмологът Алон Барсам.

Но най-голямата тревога буди фактът, че мобилните телефони засягат зрението на децата и предизвикват  развитие на късогледство. Тази патология  застрашава и възрастни потребители, които крадено от 30думи държат мобилните  устройства близо до очите си. Манията с джаджите се превръща в проблем. “

У тези, които не пускат джаджите от ръцете си се  влошава не само крадено от 30думи зрението, но също така възникват  сериозни проблеми с гръбнака, пише Daily Mail.

„Към мен се обръщат все повече и повече пациенти, страдащи от болки в областта на шията или раменете. Тези оплаквания са следствие от факта, че хората  твърде ниско  накланят главата си, опитвайки се да прочетат текста на екрана крадено от 30думи на телефона или таблета.

Тази поза  води до неправилно положение на гръбначния стълб и притискане на нервите, което води до главоболие или постоянно чувство на умора „, – обобщава физиотерапевтът Кирстен Лорд.

За опасността ота смартфоните предупраждават и дерматолози. Според лекарите, постоянното използване на устройството може да доведе до промяна крадено от 30думи в контура на брадичката и бузите да  увиснат.

„Клиентките на възраст  30 години често забелязват увисване на кожата в долната трета на лицето и аз трябва да им обяснявам, че с възрастта намалява еластичността на кожата, затова дългата работа с таблета предизвиква увиснали бузи.“ – обяснява дерматологът Сам Бантинг.

крадено от 30думи

Проблеми със зрението, осанката и кожата – това не е всичко. Според психолози собствениците на смартфони живеят съвсем различен живот, който е пагубен за общуването с хора. „Смятаме, че телефоните  улеснява комуникацията, но това не е така.

Проучванията показват, че взаимодействието с виртуални приятели от социалните мрежи по време на крадено от 30думи хранене или почивка има отрицателно въздействие върху семейните отношения, и заплашва с развитие на конфликти „, – предупреждават експерти. За да се избягват спорове, просто следвайте едно просто правило: дръжте телефона далеч от себе си по време на хранене и при общуването с близките си.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment