НЦИОМ с проучване кой иска оставка на кабинета Орешарски

    60 % от българите искат правителството да подаде оставка, но с различно виждане за време, показва представително проучване на обществено-политическите нагласи, изготвено от Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ), в седмицата от 3 до 10 юли в интервюта с 1000 пълнолетни граждани от цялата страна.

    За незабавна оставка на кабинета са се обявили 37% от интервюираните. Тази позиция най-често застъпват хора на възраст до 39 години, с по-висок от средния жизнен стандарт, съобщават от НЦИОМ. На това мнение са 42% от жителите на София, 40% в областните центрове, 44 на сто в малките градове и 27% в селата.

    Оставка на правителството, но без настояване това да стане веднага, искат 23% от интервюираните, като по-често от останалите такъв отговор дават хората на възраст между 40 и 49 години.

    Правителството не трябва да подава оставка, смятат 30% от респоднентите. На това мнение са близо половината интервюирани на възраст над 60 години, интервюираните с основно и по-ниско образование, живеещите с големи лишения и жителите на селата (38% от тях).

    Половината от интервюираните, които посочват, че не са доволни от изборните резултати, искат кабинетът да подаде оставка веднага.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *