Рекламите вече ще се транслират директно в мозъка (видео)

    Германския Тв оператор  Sky Deutschland и рекламна агенция BBDO са измислили нова, абсолютно безумна технология, която буквално ще транслира  реклами директно в мозъка.

    Тя се основава на така наречената „технология  на костната звукопроводимост“ – това е когато  звукът се предава директно в средното ухо през вибрации на черепа, което създава впечатление, че източникът на звука се намира в главата.

    Компанията Sky е тествала своята технология по  време на рекламна кампания, озаглавена „Talking Window“ (говорещият прозорец).
    Към  прозорците на влак бил  свързан специален предавател, и ако пътникът  допре главата си до  стъклото чува глас, който му предлага да  изтегли в  смартфона си програмата Sky Go.

    Видео с демонстрация на технологията Talking Window бе показана на Международния фестивал на творчеството в Кан миналия месец и не всички са във възторг от идеята.

    „Това е вредно за костите.“ „Понякога искате да облегнете уморен главата си, без да се страхувате, че ще ви връхлети реклама.“ „Тези неща трябва да бъдат забранени.“ Горе-долу това са мненията за тази безумна идея.

    Въпреки това според официалния сайт на Sky, авторите на проекта Talking Windows вярват, че той има голямо бъдеще.
    По-долу можете да видите видео с демонстрация на Talking Windows:


     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *