Компютърните игри подобряват интелигентността?

gamerКомпютърните игри подобряват интелекта. Техните фенове имат по-добра и по-бърза реакция за решаване на сложни проблеми. „Това е заключението, направено от учени от университета Дюк в Дърам /Северна Каролина/ – пише списание „Time“.

Учените провели експеримент с група ученици, в която били включени фенове на крадено от 30думи компютърни игри и  безразлични към тях. „Визуалният център на мозъка на геймърите обработва информацията много по-бързо – отбелязва списанието. Игрите стимулират развитието на моторно- рефлексните функции на тялото и координацията око-ръка“.

Дълбоко погрешно е становището, към което основно се придържа по-старото поколение, че „проведеното пред компютъра време, изхабено за   убиване крадено от 30думи на чудовища и извънземни, не дава  на играчите нищо друго освен освобождаване на допамин.“

Учените стеснили обхвата на диапазона на изследванията. Това позволило да се получат по-точни резултати.

крадено от 30думи

Основа  на експеримента станал теста за наблюдателност. Пред учениците на специален  екран  включвали набор от мигащи букви. Всяка от тях се показвала само за една десета от секундата. След това, участниците трябвало да отговорят възможно най-скоро в какъв ред излизали буквите.

Резултатите показват, че геймърите  определено по-добре се справят. Те крадено от 30думи си спомняли много повече информация. Всеки от тях  сериозно изпреварвал в теста неувлечените по компютърни игри.

В същото време, подчертава „Tайм“, и двете категории участници в експеримента еднакво  бързо  забравяли какъв  текст им е предлаган по време на изследването. Те се фокусирали върху него само в в периода на експеримента.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment