Бебето – ихтиандър (видео)

    voda-deteСамо на  16 месеца това дете, което едва се е научило да ходи, може да плува без чужда помощ и се чувства напълно комфортно във водата.

    Безстрашното бебе плува с лицето надолу, обръща се по гръб, за да си поеме дъх. Във водата детето е без всякакви помощни средства и е в състояние да плува  до  другата страна на басейна без помощ и без дори да си почине.

    Все пак това забележително постижение е събрало много отрицателни коментари от зрителите в  YouTube. По-специално хората са загрижени, че детето е принудено да плува, въпреки факта, че е уморено и че не иска да плува повече.

    В отговор на коментарите, бащата на детето, който е пуснал клипа обяснява, че той е квалифициран  здравен работник, а съпругата му работи в продължение на шест години в бреговата охрана и преподава плуване. Той пише, че детето във видеото е тяхната дъщеря, на име Елизабет. Момичето   е  обучено  от сертифициран инструктор.

    „Ние  по никакъв начин не сме принуждавали дъщеря си да прави нещо, което не иска. Ние сме в състояние да видим  признаци на умора у детето в басейна. Eлизабет е  много силно момиче. Понякога тя се обръща да си поеме дъх, както е научена, а понякога преодолява разстоянието на един дъх „- казва той.

    Адам насърчава всички родителите да учат децата си да плуват в ранна възраст, така че децата да знаят как да задържат дъха си и да са над водата.

    Родителите предупреждават:  „Моля ви, не е нужно да се хвърля  бебето във водата и да се очаква, че  ще заплува.  Това е много опасно и може да го травмира. Детето може да се уплаши  от водата  и ще са нужни  години докато  се приближи отново до басейна, да не говорим , че ще се  учи да плува. Когато се обучват  бебета и деца, инструкторите използват  специализирани методи за обучение“.

    След като родителите обясняват какво всъщност се случва в клипа, броят на положителните коментари се  е увеличил значително. Повечето коментатори се възхищават на момиченцето и смятат, че ще е  бъдеща звезда в олимпийските плувни басейни.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *