Ким Чен Ун подарява на сътрудниците си Mein Kampf

KIMНа 8 януари, на рождения си ден, лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е подарил на  членовете на Държавния комитет за национална  отбрана наред с други неща, и книгата Mein Kampf,  издадена  в ограничен тираж в Северна Корея, с препоръката  внимателно да проучат програмното крадено от 30думи произведение на лидера на Третия райх  Адолф Хитлер.

За това пише днес New Focus International, позовавайки се на неназован севернокорейски чиновник, който работи в Китай.

В статията се крадено от 30думи казва, че лидерът на Северна Корея най-вече се заинтересувал от това, че режимът на Хитлер успява да възстанови Германия за кратко време след поражението и  в Първата световна война, както и от постиженията на национал-социалистите в популяризирането на спорта и насърчаване на раждането на деца.

New Focus International отбелязва, че крадено от 30думи след идването на Ким Чен Ун  на власт през 2011 г., държавните медии започват да  публикуват много материали за спорта, а Ким често се появява на обществени места, заобиколен от деца.

Вестникът също така съобщава, че ръководителят на Министерството на народната безопасност на  КНДР препоръчва в работата си подчинените му крадено от 30думи да следват методите на Гестапо – тайната полиция на нацистка Германия.

защищено INVITEXT

Add Comment