Ким Чен Ун подарява на сътрудниците си Mein Kampf

    KIMНа 8 януари, на рождения си ден, лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е подарил на  членовете на Държавния комитет за национална  отбрана наред с други неща, и книгата Mein Kampf,  издадена  в ограничен тираж в Северна Корея, с препоръката  внимателно да проучат програмното произведение на лидера на Третия райх  Адолф Хитлер.

    За това пише днес New Focus International, позовавайки се на неназован севернокорейски чиновник, който работи в Китай.

    В статията се казва, че лидерът на Северна Корея най-вече се заинтересувал от това, че режимът на Хитлер успява да възстанови Германия за кратко време след поражението и  в Първата световна война, както и от постиженията на национал-социалистите в популяризирането на спорта и насърчаване на раждането на деца.

    New Focus International отбелязва, че след идването на Ким Чен Ун  на власт през 2011 г., държавните медии започват да  публикуват много материали за спорта, а Ким често се появява на обществени места, заобиколен от деца.

    Вестникът също така съобщава, че ръководителят на Министерството на народната безопасност на  КНДР препоръчва в работата си подчинените му да следват методите на Гестапо – тайната полиция на нацистка Германия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *