Google иска разрешение да публикува исканията на спецслужбите

    Интернет -компанията Google е поискала от главната прокуратура на САЩ и ФБР да разреши публикуването на постъпилите искания от  специалните служби.  Това се посочва в изявлението на правната служба на Google, публикувано на интернет страницата и.

    Преди няколко дни стана обществено достояние фактът, че доставчиците на интернет услуги получават от спецслужбите  искания  за предоставяне на информация по закона „За контрола на дейността на чужди разузнавателни служби» (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA), се казва в изявлението на Google.

    От медийното отразяване може да се създаде впечатлението, че Google  в съответствие с тези искания предоставя на спецслужбите  неограничен достъп до информацията за своите потребители, което не е вярно, съобщава правната служба на дружеството.

    Разузнавателните служби не разкриват информация за броя на изпратените искания в компанията, нито за броя на потребителите, които са предизвикали техния интерес, което провокира допълнителни спекулации по този въпрос.

    В тази връзка, се казва в изявлението, Google моли да   и се разреши в рамките на Закона за  свобода на информацията да публикува  статистически данни за постъпилите искания на разузнавателните служби.

    Тези данни, според компанията, ще докажат, че  твърденията, че Google предоставя на специалните служби неограничен достъп до данните на своите потребители,  не са верни.

    В Европа започва завладяването на земята

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *