Камарата на лордовете на Великобритания подкрепи законопроекта за еднополовите бракове

genderИ двете камари на британския парламент приеха законопроекта за еднополовите бракове. В средата на следващата година законът, според който гейовете и лесбийките могат да сключват брак, трябва да влезе в сила.

Проектът на закон за еднополовите бракове подкрепиха членовете на Камарата на лордовете в  Обединеното крадено от 30думи кралство. Вечерта на 4 май депутатите в горната камара на британския парламент одобриха на второ четене законопроект, който ще позволи на хомосексуалните двойки да сключват брак, съобщи  EPD.

крадено от 30думи

390 членове на Камарата на лордовете гласувах против предложението за по-нататъшно обсъждане на документа, 148 – за. Долната камара на парламента – Камарата на общините – одобри законопроекта преди две седмици.

Законът ще влезе в сила през 2014 г.

След одобрението на горната камара законът може да влезе в сила крадено от 30думи от средата на следващата година, съобщава AFP. По този начин първите еднополови двойки могат законно да сключат брак още  през лятото на 2014 г. От 2005 г. гейовете и лесбийките във Великобритания имат законно право да регистрират своите отношения, които, както и в Германия, не се приравняват към традиционните бракове.

крадено от 30думи

Дебатът за законопроекта продължи в горната камара на два дни. Много от 26-те членове на англиканската църква, които са членове на Камарата на лордовете гласуваха против законопроекта.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment