Интелигентна пушка сама решава кога да стреля и рядко пропуска

    pushka Остин, Тексас, отдавна се превърна в място, където се изпитват най-модерните оръжейни  технология. Наскоро  компанията «Defense Distributed»  проведе изпитания на новия си знаменит пистолет, изцяло  отпечатан на 3 D принтер (и който веднага бе забранен от Държавния департамент), и сега Остин отново е  избран за място за изпитание на нова „умнa“ пушка, която  привлече много внимание. Това е първото в света огнестрелно оръжие с точно  насочване.

    pushka-2 В пушката има цветен графичен дисплей, цифрова  оптика, лазерна система за насочване, както и автономна система с компютърни алгоритми за изчисляване на параметрите на точния изстрел.

    Поради това стрелбата на практика се свежда само до  натискане на спусъка, а оръжието поразява целта от разстояние, достъпно  само за стрелци-експерти. И вярвате или не, вграденият Wi-Fi предавател може да публикува видео с изстрела ви в социалната мрежа.

    Това оръжие е наречено «TrackingPoint» и ще  се появи на пазара  на цена от 22 хиляди долара на парче.  Технологията на новото оръжие е изключително спорна и около нея в момента се водят много дискусии.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *