HTC готви таблети на Windows, а LG – на Android

windows-androidИзглежда пазарът на таблети преследва HTC и LG, които са аутсайдери на него. HTC изненада мнозина, казвайки, че ще прави устройство на  Windows RT. LG отново ще изпитва съдбата, пускайки Android-таблет.

HTC планира да пусне две „таблетки“ на олекотена версия на Windows 8 – Windows крадено от 30думи RT. Едната от тях ще има 7-инчов дисплей, а втората –  12-инчов. Таблетите ще са със странните имена R7 и R12 и ще са с процесора Snapdragon 800 – четириядрено „чудовище“ с честота 2,3 гигахерца. В допълнение, таблетът ще е с два гигабайта RAM и 13-мегапикселова камера.

крадено от 30думи

Ориентировъчната дата за пускане на новите продукти – 13-ти октомври. Според някои доклади  компанията планира да пусне телефони с „пълноценен“ Windows 8, пише UnwiredView.

По-разумно изглежда желанието на LG да навлезе крадено от 30думи на пазара на таблети. Преди няколко години компанията пусна  „таблетка“ на Android, наречена Optimus Pad, която се провали. Оттогава насам  LG се промени,  така че компанията отново се опитва  да стъпи на пазара на таблети, въпреки че няма да е лесно да отхапе парче от  Apple.

Характеристиките на новия таблет крадено от 30думи все още не са  известни. Експертите смятат, че таблетът все пак ще работи наAndroid. Прогнозна дата на пускане на новите продукти е през третото тримесечие на тази година.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment