Пилоти от Air India си легнали, оставяйки в кабината стюардеса

    Шокиращ инцидент e станал по време на полет на авиокомпании Air India от Банкок до Делхи: и двамата пилоти си легнали като за  40 минути оставили управлението на самолета на стюардесите. Едната обаче случайно изключва автопилота и пилотите трябвало спешно да се събудят.

    Инцидентът  станал по време на полета AI 133 от Банкок, на надморска височина от 11 000 m. Според Times of India, когато самолетът набрал  необходимата височина, първият офицер Равиндра  Натх заявил, че отива до тоалетна, напуснал  кабината и легнал да спи в бизнес класа.

    Документите на  авиокомпаниите изискват минимум един пилот да се намира в  пилотската кабина, контролирайки полета и, ако е необходимо, чрез изключване на автопилота да поеме управлението. Въпреки това  след половин час и капитанът на самолета решил да се присъедини към колегата си. Наистина преди да си легне, той викнал две стюардеси, включително младата  Каниуку Калу и няколко минути им обяснявал как да управляват самолета.

    След това капитан Сони включил на автопилот и се присъединил към своя помощник. Те успели да поспят в продължение на около 40 минути, след което, според изданието, Калу ги събудила и те се върнали в кабината. Оказало се, че стюардесата случайно е изключила автопилота, застрашавайки живота 166 пътници на борда.

    За инцидента съобщил четвъртият член на екипажа.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *