Mаргарет Тачър ще бъде погребана по неин сценарий

    Бившият британски премиер Маргарет Тачър е одобрила плана за церемонията на собственото си погребение . Това  съобщи   „Сънди Таймс“ още на 11 декември 2011 г.

    Според вестника, 86-годишната „желязна лейди“ е избрала да се откаже от редица държавни почести по време на церемонията, по-специално – от полети  на военни самолети и гражданско погребение с участието на обществеността. Както се подчертава в публикацията, в здравето на Тачър в последно време влошаване не се наблюдава.

    Баронесата е пожелала ковчегът с тялото и да бъде изложен за тържествено погребение  в Уестминстър Хол – голямата зала на парламента, където ще бъдат допускани само депутати и специално поканени хора. В допълнение, по време на погребението и в катедралата Сейнт Пол,  трябва да звучи   музика на композитора Едуард Елгар, изпълнена от оркестър. Според волята на Маргарет Тачър, тя трябва да бъде погребана в гробището на Кралската болница в Челси, до съпруга си Денис, починал през 2003 година.

    В церемонията по сбогуването с легендата на британската и световната политика, според изданието, ще трябва да присъства  кралица Елизабет II, придружена от членове на кралското семейство, както и световни фигури от епохата на Тачър.

    Сред тях са първият съветски президент Михаил Горбачов, вдовицата на бившия американски президент Роналд Рейгън -Нанси и други.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *