Гербаджийката Величка Шопова се нареди за помощи в бюрото по труда

    На опашка в бюрото по труда на ул. „Чернишевски“ 11 в Пловдив бе забелязана бившата вече депутатка от ГЕРБ Величка Шопова. Дамата явно е решила да се възползва от законовото си право на обезщетение при прекратяване на трудовия си договор като народен представител, пише snews.bg.

    Всички депутати, чийто работни места не се пазят от времето, когато са били редови граждани, могат да се запишат в бюрата и да се възползват от социалната услуга. Те ще взимат по около 1100 лева, което е 60% от средния осигурителен доход през последните 24 месеца. Държавата ще им плаща между 6 и 12 месеца според стажа.

    За целта бившите народни представители трябва да минат през цялата бюрократична процедура и да се извъртят на опашките заедно с обикновените хора. Бившите парлaментаристи първо трябва да си вземат бележки за дохода и изплатена последна заплата от деловодството на Народното събрание, после да се запишат в бюрата по труда и едва тогава да отидат в НОИ, за да подадат документите си.

    В коридорите на властта се говори, че поне половината от 240-те бивши народни представители ще се възползват от възможността да натрупат още някой лев след  работата си в парламента.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *