План за излизане от кризата от два етапа представиха ДСБ и „Единство“

    Първата стъпка от него е президентът да поиска формиране на програмното правителство, което да се състави най-късно до 10 дни. Вторият етап е съставяне на служебен кабинет, който да подготви изборите, пише Дневник.

    Според виждането на ДСБ и „Единство“ за 30 дни експертният кабинет трябва да започне действия срещу монополите и да овладее политическата криза. Паралелно с това Народното събрание има за задача да премахне мандатите в състава на регулаторните органи, да гарантира възможността за граждански контрол върху тях и да приеме промени в закона за ДКЕВР, които да задължат комисията да промени методиката за образуване на цените на тока, да изключи признаването на кражбите като разход и да въведе норма за загубите по мрежата.

    Парламентарната група на „Синята коалиция“ предлага да се промени Законът за защита на конкуренцията, в който да се увеличат санкциите и специалният контрол върху монополистите. Те повториха искането си за мораториум върху разпореждането с държавни и общински земи в защитени територии, както и приемане на решение на парламента за ядрения референдум.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *