Диаметърът на кратера, където е паднал метеорита е 8 метра (фото и видео)

Около дупката в леда са събрани малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери  0.5 – 1 см, които ще бъдат предадени за експертиза. Достъпът  до мястото е ограничен.

meteorit 1

„Първо в небето се появи светеща точка, която бързо се увеличаваше по размер. След което последва експлозия крадено от 30думи и в различни посоки се разпръснаха седем фрагмента. Един от  тях падна на на противоположния на града бряг, издигна се стълб от лед, вода и пара. В резултатът се образува  огромна дупка с диаметър от около 8 метра, с кръгла форма“- се казва в изявление на ГУ на МВР

meteorit 4

крадено от 30думи

Около леда  са събрани  малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери 0.5 – 1 см.

meteorit 3

По-рано официалният представител на Централното военно командване (ЦВО) полковник Ярослав Рощупкин съобщи, че диаметърът на кратера   в езерото Чебаркул е около 6 метра, радиационният  гама-фон там не надвишава нормата.

крадено от 30думи

Министерството на  извънредните ситуации на Русия предупреждава за опасност при  приближаване до останките от метеорита, които могат да бъдат открити  Урал.

chebarkul

„Предупреждаваме всички хора в региона в случай, че открият  метеоритни фрагменти в никакъв случай не да се доближават до тях, да не ги докосват и веднага да съобщят крадено от 30думи за опасната находка на съответните телефони “ 01 „,“ 112 „или на единни телефонен номер за помощ на МЧС на Русия +7 ( 499) 449-99-99, „- е заявил за Интерфакс говорителят на Министерството  Ирина Россиус.

 

защищено INVITEXT

Post Comment