Диаметърът на кратера, където е паднал метеорита е 8 метра (фото и видео)

Около дупката в леда са събрани малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери  0.5 – 1 см, които ще бъдат предадени за експертиза. Достъпът  до мястото е ограничен.

meteorit 1

„Първо в небето се появи светеща точка, която бързо се увеличаваше по крадено от 30думи размер. След което последва експлозия и в различни посоки се разпръснаха седем фрагмента. Един от  тях падна на на противоположния на града бряг, издигна се стълб от лед, вода и пара. В резултатът се образува  огромна дупка с диаметър от около 8 метра, с кръгла форма“- се казва в изявление крадено от 30думи на ГУ на МВР

meteorit 4

Около леда  са събрани  малки парчета черно твърдо вещество, наподобяващо фрагменти от скала с размери 0.5 – 1 см.

meteorit 3

По-рано официалният представител крадено от 30думи на Централното военно командване (ЦВО) полковник Ярослав Рощупкин съобщи, че диаметърът на кратера   в езерото Чебаркул е около 6 метра, радиационният  гама-фон там не надвишава нормата.

Министерството на  извънредните ситуации на Русия предупреждава за опасност при  приближаване до останките от метеорита, които могат да бъдат открити  Урал.

chebarkul

„Предупреждаваме крадено от 30думи всички хора в региона в случай, че открият  метеоритни фрагменти в никакъв случай не да се доближават до тях, да не ги докосват и веднага да съобщят за опасната находка на съответните телефони “ 01 „,“ 112 „или на единни телефонен номер за помощ на МЧС на Русия +7 ( крадено от 30думи 499) 449-99-99, „- е заявил за Интерфакс говорителят на Министерството  Ирина Россиус.

 

защищено INVITEXT

Add Comment