Пророчеството на Свети Малахий : Новият папа ще е последен, идва краят на времето…

MalahiaСпоред пророчеството за папите, направено от  свети Малахий, наследникът на Бенедикт XVI ще е последният папа, и след това  настъпва края на времето.

Според пророчеството за папите , направено от свети Малахий,  след абдикацията на 111-ия папа Бенедикт XVI  от престола, светът го очаква катастрофа. Свети Малахий през 12 век крадено от 30думи е оставил  ръкопис, който е открит едва 450 години по-късно. В „Предсказанието за римските папи“ той описва всички понтифици, които е трябвало да заемат трона на Ватикана, започвайки от Целестин II (1143). Той  прогнозира неочакван край.

Предсказателят отбелязва, че новият папа ще избере  тронното име Петър, въпреки че по традиция крадено от 30думи папите никога не избират името на първия епископ на Рим (Свети Петър).

„По време на последните гонения на  Светия Римски Престол ще седне Петър  Римлянин,  който ще води крадено от 30думи овцете сред множество терзания; сред които градът на седемте хълма ще бъде  разрушен, и Съдия страшен ще съди своя народ.  Край.“ – се казва в пророчеството за следващият папа.

В подобен дух интерпретира събитията и Мишел Нострадамус. Така, говорейки за 112-тия папа, той казва, че „обща кръв ще залее земята, крадено от 30думи хората ще живеят със затворени уста, и ще настъпи  непредсказуемото“.

Сега за  наследник на Бенедикт XVI се спряга черен папа. Трябва да се отбележи,   че най-вероятният кандидат за ирландските букмейкъри в момента е  чернокожият ганайски кардинал Питър Кодво Апиах  Тарксон, а според италианските букмейкъри, най-голям шанс да заеме поста има крадено от 30думи кардинал Франсис Аринзе от Нигерия.

Следващият папа ще бъде избран през март 2013 г.  Конклавът планира да се събере до Католическия Великден, който тази година се празнува на 31 март, съобщи ABC News. Изборите ще се назначат  15 – 20 дни след абдикацията на папа, който се случва за първи крадено от 30думи път в историята на папския престол. Причината за решението си Бенедикт XVI определя с  влошеното си здраве, добавяйки, че силата и възрастта не му дават повече правото да носи такава отговорност.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment