Пророчеството на Свети Малахий : Новият папа ще е последен, идва краят на времето…

MalahiaСпоред пророчеството за папите, направено от  свети Малахий, наследникът на Бенедикт XVI ще е последният папа, и след това  настъпва края на времето.

Според пророчеството за папите , направено от свети Малахий,  след абдикацията на 111-ия папа Бенедикт XVI  от престола, светът го очаква катастрофа. крадено от 30думи Свети Малахий през 12 век е оставил  ръкопис, който е открит едва 450 години по-късно. В „Предсказанието за римските папи“ той описва всички понтифици, които е трябвало да заемат трона на Ватикана, започвайки от Целестин II (1143). Той  прогнозира неочакван край.

Предсказателят отбелязва, че новият папа ще избере  тронното име крадено от 30думи Петър, въпреки че по традиция папите никога не избират името на първия епископ на Рим (Свети Петър).

„По време на последните гонения на  Светия Римски Престол ще седне крадено от 30думи Петър  Римлянин,  който ще води овцете сред множество терзания; сред които градът на седемте хълма ще бъде  разрушен, и Съдия страшен ще съди своя народ.  Край.“ – се казва в пророчеството за следващият папа.

В подобен дух интерпретира събитията и Мишел Нострадамус. Така, говорейки за 112-тия папа, той казва, че крадено от 30думи „обща кръв ще залее земята, хората ще живеят със затворени уста, и ще настъпи  непредсказуемото“.

Сега за  наследник на Бенедикт XVI се спряга черен папа. Трябва да се отбележи,   че най-вероятният кандидат за ирландските букмейкъри в момента е  чернокожият ганайски кардинал Питър Кодво Апиах  Тарксон, а според италианските букмейкъри, най-голям крадено от 30думи шанс да заеме поста има кардинал Франсис Аринзе от Нигерия.

Следващият папа ще бъде избран през март 2013 г.  Конклавът планира да се събере до Католическия Великден, който тази година се празнува на 31 март, съобщи ABC News. Изборите ще се назначат  15 – 20 дни след абдикацията на папа, крадено от 30думи който се случва за първи път в историята на папския престол. Причината за решението си Бенедикт XVI определя с  влошеното си здраве, добавяйки, че силата и възрастта не му дават повече правото да носи такава отговорност.

защищено INVITEXT

Add Comment