2012: Гастарбайтерите са изпратили в страните си $ 500 милиарда

През 2012 г. гастарбайтерите в цял  свят са  изпратили у дома си повече от половин трилион долара. Това е три пъти повече от цялата помощ на Запада за развиващите се страни.

Тази сума надхвърля БВП на страни като Иран, или, да речем, Аржентина. Сумата, изпращана от мигрантите   през последните 10 крадено от 30думи години се е утроила.

Сега с нова сила избухна спорът дали развитите страни да се откажат да помагат на развиващите се, защото тази помощ е три пъти по-малко от парите, изпратени от работниците-мигранти.

Достатъчно е да кажа, че според Световната банка индийците, които работят в Обединеното кралство през 2011 г. крадено от 30думи са превели у дома си близо $ 4 млрд.

През миналата година е имало повече от 214 милиона работници-мигранти. Ако се съберат заедно, това ще бъде петата най-многолюдна страна в  света.

В Световната банка смятат, че реалния размер на парите, които те изпращат могат да бъдат много повече, защото не крадено от 30думи всички изпращат пари чрез банките.

Най-големите получатели, пише Daily Mail, са Индия (64 милиарда долара), Китай (62), Мексико (24), Филипините (22), Нигерия (21).

защищено INVITEXT

Add Comment