Белият дом публикува снимка на стрелящия Обама

    obamaБелият дом публикува снимки на американския президент Барак Обама с пушка в ръцете си, в  официалния микроблог.  Така  администрацията на Обама се опитва да сложи край на дебатите дали  самият президент някога е използвал огнестрелно оръжие.

    „Президентът на САЩ Глина стреля по глинени чинийки на полигона в Кемп Дейвид, 4 август, 2012,“ – се казва в надписа към снимката.

    Снимките бяха публикувани след като критици не повярваха на думите на Обама, че той постоянно тренира стрелба, съобщава ВВС.

    В това интервю за списание New Republic, което ще бъде публикувано в броя муот 11 февруари, Обама е заявил, че има голямо уважение към ловните традиции в американската култура.

    „Ако вашият баща ви  даде оръжие, когато сте били на десет години, и сте прекарали цял ден на лов с чичо си, това ще стане част от традициите  на семейството ви. Но ние трябва да разберем, че има голяма разлика между провинцията и големия град, така че ние имаме много работа по проблема с огнестрелно оръжие „- цитира ВВС думите на Обама.

    Темата за забраната върху продажбата на оръжия и носенето му бе подхваната след като през декември 2012 Адам Ланза застреля 26 души в началното училище в Нютаун, Кънектикът.

    След това в САЩ бе създадена специална комисия за разработване на мерки за затягане на контрола върху разпространението на оръжия – на 16 януари, подготвените предложения бяха обявени от президента Барак Обама.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *