30 опозиционни партии и движения внасят искане в НС и ЕК за провеждане на честни избори

На 29 януари 2013 г. (вторник)  в 12.00 ч.  представители на над 30 опозиционни  партии, граждански движения,  организации и общественици, обединени в Инициативата на вестник „Свободен народ” „Заедно за честни избори 2013”  ще внесат  в Деловодството на Народно събрание на пл. „Княз Александър І” № 1 (вход от бул. „Княз Дондуков”)  декларация, приета на Първата среща на инициативата, проведена на 24 януари в София в хотел „Анел”.

С Декларацията всички участници заявяват твърдата си позиция да се борят за гарантирането на честността на изборите и на изборния процес, така че всеки глас, пуснат от суверена, да бъде отчетен и да бъде отразен за избраната от него политическа партия или коалиция. Ако предложенията не бъдат разгледани и ако Изборният кодекс не бъде променен, така че да се гарантира честен вот, всички участници заявяват твърдата си позиция да окажат натиск върху управляващите, в това число с протести във всички позволени форми.

В 12.30 Декларацията ще бъде предадена на г-жа Зинаида Златанова, ръководител на  Представителството на ЕК в България, София ул. „Московска” 9.

Инициативата „Заедно за честни избори 2013” е ГРАЖДАНСКА, без политически и идеологически окраски и има за цел да бъде стъпка напред към връщането на властта в ръцете на суверена – българския народ. Подкрепата на декларацията и участието в инициативата са отворени за други партии, движения и граждански организации.

            До момента инициативата е подкрепена от:

ПП „Свободен народ”, БСП, Съюз „Единство”, ГОРД, ПП „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ), „Отечествен съюз”, ПК „Екогласност” „Зелена партия”, „Партия на зелените”, ПП „Нова алтернатива“, ПП „Национално движение за свобода и възход“ (НДСВ), Движение 21, „Партия на българските жени”, ПП „Съюз на патриотичните сили – Защита“, ПП „Нова сила“, „Български социален форум”, „Комунистическа партия  на  България”, „Федерация на свободните граждани”, ПП „Алтернативно социалистическо обединение“, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“, Гражданско движение „Бъдеще за Русе”, Гражданска инициатива „Справедливост“, „Сдружение за европейско качество във висшето образование”, Обединен блок на труда (ОБТ), Политическо движение „Социалдемократи“, ПП „Български социалдемократи“, Граждански форум „Промяна”, ПП „Възраждане на отечеството”, Сдружение „МОГА”, „Българска асоциация на пенсионерите – обединени”, „Федерация на пенсионерите и на възрастните хора в България”, „Национална инициатива социална солидарност – НИСС“, Сдружение „Живот за България“.

ПРЕСЦЕНТЪР

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *