Сорос определи Русия като страна с разпадаща се икономика

sorosИнвеститорите е по-добре да се въздържат от инвестиции в руската икономика. Това както съобщава „Форбс“, е казал милиардерът Джордж Сорос на Световния икономически форум в Давос.

„Това е разпадаща се икономика, която Путин води  в грешната посока,“ – смята Сорос. Той не е посочил защо мисли така.

Джордж Сорос и крадено от 30думи преди е критикувал руските власти. По-специално  в едно от последните си интервюта, което той даде в края на ноември 2012 г. на ректора на Руската икономическа школа Сергей Гуриев,  милиардерът отбеляза засилването на  репресиите срещу гражданското общество в Русия.

Наред с това инвеститорът заяви, че няма да се откаже от крадено от 30думи благотворителната си дейност в Русия. Тогава Сорос не уточни плановете си за инвестиране в Русия. Според медиите, свързани с инвеститора структури са участвали в приватизацията на Сбербанка в  края на септември 2012.

В началото на 2000 г., Сорос разкритикува руските власти за задържането и лишаване от свобода на Михаил Ходорковски. крадено от 30думи През 2005 г. пред Die Presse той заяви, че Русия трябва да напусне „Групата на осемте“ като страна, където демокрацията  вече не функционира.

По-рано да се въздържат да инвестират в Русия съветваха и  анализаторите от Goldman Sachs. В началото на декември миналата година Банката свали акциите на руската фондова борса крадено от 30думи от топ-списъка GEM (Global Emerging Markets). Главният икономист на Goldman Sachs за Русия и ОНД Клеменс Граф каза тогава, че финансовата  организации не може да препоръча руските акции като атрактивна за инвестиции заради несигурността в развитието на редица отрасли в индустрията.

Развитието на руската икономика се превърна в една от крадено от 30думи централните теми на форума в Давос. На 25 януари експерти представиха три негативни сценарии за Русия, след което министър-председателят Дмитрий Медведев се опита да убеди инвеститорите в добрите перспективи за руската икономика.

Джордж Сорос е финансист и филантроп, основател на мрежа от благотворителни организации „Фондация Сорос“. Една значителна част от крадено от 30думи богатството си  той спечели от спада на паунд по време на „Черната сряда“ – 16 септември, 1992 г. – когато британската икономика в рамките на един ден загуби 3.5 млрд. паунда в резултат на спада на валутата. Сорос спечели от спекулации 1,1 млрд. паунда.

защищено INVITEXT

Add Comment