Кристиян Фридрих Хайнекен – детето – загадка от миналото

Гениалността на човека често се възприема като най-голям дар от Бога, особено когато необичайните  способности се проявяват у детето в най-ранна възраст. Тези деца винаги са били заобиколени от ореола на тайнственост и мистицизъм, възхищение и страхопочитание.

Информацията за раждането на деца – гении е крадено от 30думи достигала до нас от незапомнени времена, но  е доста неясна, а със сигурност най-ярката личност за  дете  феномен от  близкото минало е  Кристиян Фридрих Хайнекен, известно на света като „бебето от Любек“. Съдбата е рядко благосклонна към такива деца – чудо, и краткият като проблясък на  звезда живот на момчето крадено от 30думи е още едно доказателство.

Началото.

В началото на февруари 1721 г. в германския град Любек на  архитекта и художник Пол Хайнекен се ражда  син. Момчето е кръстено Християн (доста добро име за дете, което е посветило целия си живот на изучаването на религия). Изключителните  възможности на бебето започват да се крадено от 30думи проявяват  много, много рано – на 10 месеца бебето се научило  да говори, а на една година момчето вече  знае  съдържанието на първите пет книги от Библията, на   две години по  памет може да разкаже всички  факти от Свещената Книга.

Една година по-късно  малкият гений започва да учи история и крадено от 30думи география. Изглежда, че с тези познания в такава крехка възраст е можело да се ограничи, но Християн проявява интерес в областта на биологията и математиката, а на четири години започва изучаването на историческите аспекти на църквата и религията.

Славата.

Родителите на бебето, разбирайки че от способностите му  може да направят пари (и то значително много), правели  срещи с него с тези, които се интересували от  този уникален феномен, без да си дават сметка за непоносимото психическо и физическо крадено от 30думи натоварване, което изпитвало това малко дете. Четиригодишното хлапе  често пътува,  обсъжда на равни начала  сериозни теми с учените мъже, и е често  на аудиенция при крал Фредерик IX, който нарекъл детето „чудо“. Освен всичко друго Християн много пише и чете, и накрая, организмът на това крехко дете не издържа  натоварванията. крадено от 30думи След последното си пътуване до краля момчето най-накрая се разболява. Въпреки това родителите на неизлечимо болното дете пак допускали до него  посетители.

Краят.

Тъй като Християн вече  не можел да яде нищо друго, освен каши, той развива целиакия, а освен това прогресират нарушения в психиката и възприятията му- момчето развива крадено от 30думи патологична  склонност към чистота, всякакви звуци му причиняват болка, а заради силни мускулни болки  детето страда от безсъние. Фактът, че   скоро ще умре, четиригодишният вундеркинд явно осъзнава сам – той сам произнася латинската фраза, която предвещава  предстоящия му край: «Vita nostra  fumis …», което означава „животът догаря“, …

На крадено от 30думи 27 юни 1725 г., преди да навърши пет години, Християн Хайнекен си отива. Последните му думи са отправени към Исус …

Родителите на момчето трепетно се отнасят към тези, които идват да почетат паметта на сина им – много известни хора пристигат да  се сбогуват  с него и имената им крадено от 30думи са внимателно записани в специална книга от бащата на детето-чудо. Тялото на момчето е погребано след 2 седмици.

До наши дни е оцеляла гравюра на малкия гений-момче в старинна дреха стои сред отворени книги …

защищено INVITEXT

Add Comment