Симеон : Все по-видими са предпоставките за възраждане на НДСВ през 2013 г.

 Симеон Сакскобургготски изпрати обръщение по повод настъпващите коледно-новогодишни празници към всички членове и симпатизанти на НДСВ, съобщиха от пресцентъра на царската партия.

 „Измина една нелека за целия народ година. От срещите ми с различни хора и институции, от това, което виждам при пътуванията ми в страната, разбирам, че всеки полага много усилия да се справя с предизвикателствата, според своите разбирания и възможности.”, казва Царят. Той подчертава, че в такъв момент солидарността, която е в основата на Европейския съюз, помага на страните-членки. По думите му, постигнатото през последните години на прехода трябва да се съхрани и развие, въпреки кризата.

„Виждам, че НДСВ също изживява нелек период. Но се надявам 2013г. да е година за възраждането на движението, защото предпоставки за това има и те стават все по-видими. С напредване на времето до предстоящите парламентарни избори все повече хора си дават сметка за постиженията и стила на управление на НДСВ и ще потърсят пътища за сътрудничество с него. Защото е неоспорим факт, че НДСВ изигра основна роля и има сериозен опит за постигане на национални цели като намаляване на безработицата, развитие и спокойствие на малкия и средния бизнес, увеличаване на чуждестранните и български инвестиции, по-висока раждаемост, грижа за семейството”, подчертава Царят в обръщението си. Той припомня, че именно НДСВ бе средата, от която се развиха някои от успелите политици на днешния ден, а България по време на мандата на НДСВ се ползваше с  авторитет на международната сцена и участието на нашите  представители  на европейски  форуми имаше тежест.

В своето приветствие Негово Величество изразява и желанието си бившите депутати, министри, зам.-министри, заемалите високи държавни позиции по време на управлението на партията, да бъдат по-активни и съпричастни, а също така да види НДСВ сплотено около нови, модерни управленски идеи, които да предложи на нашите сънародници. Според него, особено важно е да се обърне внимание на предприемчивостта и развитието на малкия и среден бизнес, за които трябва да има специална програма, защото единият от ключовете за развитието на страната за излизането от кризата е  в насърчаването на средната класа.

„Човек може да има чудесни идеи в политиката, но когато се изолира от хората, когато не се стреми към институционалните лостове, с които може да ги реализира, те остават само добри намерения на хартия. Бих искал да видя, че личностите, които натрупаха опит и самочувствие на управленци  благодарение на НДСВ, са готови да върнат жеста на партията си и да й влеят нови сили, за да се представи успешно на предстоящите парламентарни избори”, казва Царят в своето празнично обръщение към членовете и симпатизантите на НДСВ.

Пълният текст тук: http://www.ndsv.bg/content/5410.html

Add Comment