Надежда Нейнски обяви сформирането на гражданско сдружение „Единство“

    Синият евродепутат Надежда Нейнски обяви в предаването на БНТ „Панорама“ регистрацията на гражданско сдружение „Единство“, което се е случило днес в Пловдив и по думите и  предложението е дошло от младите привърженици на дясната идея.

    Нейнски подчерта, че смисълът не е сдружението да стане партия, а да организира дебати за обединение на дясното. „Съюз „Единство“ не се създаде за да се формира поредната партия“, подчерта тя и допълни, че неговата идея е била да катализира усилията за обединяване на дясното.

    Със сформирането на гражданско сдружение беше положено началото на партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“. Такова беше началото и на НДСВ.

    Десният политик обаче подчерта, че това, за което настоява, е да съществува единен политически субект въз основа на „Синята коалиция“, тъй като всички в нея са осъзнали нуждата от единство. Според нея няма значение как ще бъде изграден технологически този единен съюз и кой ще е неговият лидер.

    Съюзът „Единство“ на Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков днес се събра за първи път на среща в Пловдив, на която трябваше да се реши какво ще бъде бъдещето на организацията. Това стана в деня, в който СДС празнува 23 години от създаването си.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/12/07/1963776_nadejda_neinski_obiavi_sformiraneto_na_grajdansko/?ref=rss

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *