7 токсични съставки на безалкохолните напитки

Безалкохолните напитки са като цигарите –  и те ни излизат  особено скъпо, като предизвикват пристрастяване, съдържат токсични вещества и  причиняват непоправими вреди на организма.

Газираните и безалкохолни напитки многократно са уличавани във всички смъртни грехове. Хранителните оцветители и консерванти са: празни калории, затлъстяване, жълти зъби, загуба на костна маса, увеличаване крадено от 30думи на нивата на кръвната захар и риск от рак …

Защом пием толкова много токсични вещества всеки ден? – питат експертите. И предлагат да разгледаме „любимите“ си напитки в детайли …

Царевичен сироп – подсладител, който увеличава апетита и нивата на холестерола в кръвта.

Аспартам – подсладител, който се превръща крадено от 30думи в организма във формалдехид (канцероген и невротоксин), а също така повишава апетита и теглото. Увеличава риска от много видове рак (лимфом, неходжкинов лимфом, левкемия и множествена миелома).

Калиев бензоат –  консервант, които също е заподозрян в  канцерогенност.

Натрий: високото съдържание на този елемент в храната повишава риска от инсулт и крадено от 30думи други сърдечно-съдови заболявания.

Фосфорна киселина: тя води до изчерпване на калция и магнезия в организма, намалява имунитета и увеличава костната маса.

Кофеин – предозирането може да доведе до ускорен сърдечен ритъм, тревожност, нервност и др.

Карамелизиран оцветител – синтетичният химикал, който се използва за боядисване, е канцерогенен. Експериментално е доказано крадено от 30думи при опити с животни – този инградиент се  свързва с тумори на белите дробове и черния дроб при лабораторни животни.

защищено INVITEXT

Add Comment