Ватикана вярва в извънземните

Католическата църква  във Ватикана направи  редица изключително сензационни твърдения, отнасящи се  за извънземния живот и въобще за извънземните. Директорът на Ватиканската обсерватория – йезуитския свещеник Хосе Фунес – допусна съществуването на други цивилизации, които са извън Земята, пише РИА „Новости“.

„До този момент ние не сме открили никакви  доказателства, че крадено от 30думи има извънземен живот.  Но във Вселената сред милиарди галактики, всяка от които с милиарди звезди, не може да се изключва съществуването на живот,“ – каза Фунес по време на конференция, проведена в Рим по инициатива на Католическата църквата.

Фунес насочи вниманието към факта, че търсенето на сигнали от интелигентни цивилизации крадено от 30думи на живот на други планети е необходимо за хората, за да могат по-добре да разберат себе си и да „осъзнаят  своя собствен източник на живот.“ Астрономът заяви, че Католическата църква винаги се  интересувала от наука, добавяйки, че никой не може да знае какво ще се случи с нас дори и крадено от 30думи след 10 – 15 години. „Знаем за около 350 звезди, около които се въртят планети. Възможно е сред тях да има планета, която е с условия като на Земята.“ – Каза той.

Според астронома Вселената не е резултат от хаоса , а самото и естество е ясно и логично структурирано, крадено от 30думи което, от своя страна, позволява на хората да извършват различни изследвания, да откриват и да разбират законите на физиката.

Становище по въпроса изказа и Папа Бенедикт XVI, който отбеляза, че науката и вярата в Бога са съвместими, тъй като и едното и другото е необходимо за запазване на живота на крадено от 30думи Земята. „Вярата не е в противоречие с науката, а обратното –  да си сътрудничи с нея.“

защищено INVITEXT

Последвайте ни в Телеграм

Add Comment