Безредици във Варшава в Деня на независимостта

    Празникът в чест на Деня на независимостта в полската столица Варшава, който се чества на 11 ноември,  завърши с масови безредици, съобщава Би Би Си. Във Варшава  имаше три основни политически митинга -на националистите, радикалната левица и поддръжници на сегашното правителство.

    По време на похода на националистите, в  който се включиха около 20 000 души, демонстрантите замеряха полицаите с камъни и парчета асфалт. Полицията, от своя страна, използва сълзотворен газ и палки. Един от организаторите на похода казва, че  сблъсъците започнали след като се появили хора с маски „и нападнали полицейската охрана, а после  избягали.“ Според него, те не са били от похода.

    В резултат на това, както съобщава Polskie Radio, са ппострадали няколко служители на полицията, един от които е бил ударен по главата с бутилка и телевизионен служител. Повече от сто души са били арестувани.

    По време на акцията, организирана от десните движения „Полска младеж“ и „Национален  радикален лагер“ (НРЛ)  по улиците на Варшава, демонстрантите излязоха с плакати „Долу  Европейския съюз“ и „Борба за независимост на Полша,“ в допълнение, те издигнаха  лозунги с критика към министър-председателя Доналд Туск.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *