САЩ са готови да предложат на Иран нови условия по „ядрената сделка“

САЩ разглеждат възможността да предложат на  Иран нови условия по сделката, които са по-изгодни от предишните, в замяна на отказ от обогатяването на уран, пише Military.com.

По-специално, новата формулировка включва свалянето на санкциите срещу Иран  много по-бързо. Целта на предложението е  да се гарантира, че крадено от 30думи новият кръг от преговори между Иран и Съвета за сигурност няма да са безплодни като предишните .

Следва да се отбележи, че засега не става дума  за  официално крадено от 30думи предложение, а само за един от вариантите, които  се разглеждат от Вашингтон. В края на ноември  членовете на „шесторката“ ще се срещнат в Брюксел, за да обсъдят възможността за възобновяване на преговорите с ислямската република. Междувременно  американският Конгрес подготвя нови  санкции, по-строги в сравнение с предходните.

Подробна информация за новите крадено от 30думи предложения все още няма. Основният принцип е да се гарантира, че Иран ще се съгласи да спре обогатяването на уран в замяна на вдигане на икономическите санкции.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment