Забраняват калкулаторите за учениците във Великобритания

Министърът на образованието и социалната защита на децата в Обединеното кралство Елизабет Тръс обяви, че се забраняват калкулаторите на  британските ученици на  държавния изпит по математика на 11 годишна възраст. Това съобщи Би Би Си.

Министерството също така планира да ограничи използването на тези устройства крадено от 30думи в класната стая в началното училище. Промените влизат в сила от 2014 г.

Според вестник Daily Mail, в Англия според  действащия учебен план  децата се обучават да работят с калкулатор на седемгодишна възраст. Британското правителство смята, че това води до „зависимост“ на учениците от такива устройства. В резултат на което, крадено от 30думи според Тръс, английските ученици не получават необходимите им за  развитието    математическите умения както в писмена форма така и за изчисления наум.

Според министъра, преди да се учат крадено от 30думи да използват калкулатори, децата трябва да овладеят техниките  за събиране, изваждане, делене и да запаметят таблицата за умножение.

Сега държавният изпит по математика за 11-годишните се състои от три части: два писмени теста по 45 минути и един устен тест за с продължителност от 15 минути. Само в хода на крадено от 30думи една от писмените части на изпита сега се разрешава да се използва калкулатор, например,  за да се изчисли разликата между 911 и 447.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment