Седмият епизод на „Междузвездни войни“ ще бъде заснет от Walt Disney

Корпорация The Walt Disney Company  съобщи , че е закупила компанията  Lucasfilm Ltd. на Джордж Лукас, включително и серията „Междузвездни войни“, съобщава  Agence France-Presse. Според ръководителя на „Дисни“, новият епизод на „Междузвездни войни“ ще  бъде показан през 2015.

От Уолт Дисни също така съобщиха, че седмият епизод на „Междузвездни войни“ крадено от 30думи няма да е последен, а компанията планира да продължи да произвежда филми от прочутата сага.

Сделката се се оценява на повече от $ 4 милиарда. Според Робърт Игер от Уолт Дисни, това ще позволи да се обедини  „една от най-епичните киноистории за всички времена с уникалния  творчески подход на Disney“.

крадено от 30думи

Създателят на „Междузвездни войни“ и собственик на създадената през 1971 г. кинокомпания  Lucasfilm Ltd. Джордж Лукас коментира сделката така:

“ Настъпи  време да се предаде “ Междузвездни войни“ крадено от 30думи на новата генерация режисьори. Аз винаги съм смятал, че „Междузвездни войни „може да  оцелее, и реших, че е много важно да ги предам  на други.“

Първият филм на легендарния епос „Междузвездни войни“, известен също като „Епизод 4 – Нова надежда“, се появи  през 1977 година. Следващият епизод („Епизод 5 – крадено от 30думи Империята отвръща на удара“) е показан през 1980 г., а през 1983 г. излиза следващата част („Епизод 6 – Завръщането на джедаите“).

През 1997 г. тези епизоди са преработени и пуснати на екран с нови специални ефекти. Епизодите от първи  до трети, разказващи предисторията на оригиналния епос, излизат в периода крадено от 30думи 1999-2005 г.

защищено INVITEXT

Post Comment