Седмият епизод на „Междузвездни войни“ ще бъде заснет от Walt Disney

    Корпорация The Walt Disney Company  съобщи , че е закупила компанията  Lucasfilm Ltd. на Джордж Лукас, включително и серията „Междузвездни войни“, съобщава  Agence France-Presse. Според ръководителя на „Дисни“, новият епизод на „Междузвездни войни“ ще  бъде показан през 2015.

    От Уолт Дисни също така съобщиха, че седмият епизод на „Междузвездни войни“ няма да е последен, а компанията планира да продължи да произвежда филми от прочутата сага.

    Сделката се се оценява на повече от $ 4 милиарда. Според Робърт Игер от Уолт Дисни, това ще позволи да се обедини  „една от най-епичните киноистории за всички времена с уникалния  творчески подход на Disney“.

    Създателят на „Междузвездни войни“ и собственик на създадената през 1971 г. кинокомпания  Lucasfilm Ltd. Джордж Лукас коментира сделката така:

    “ Настъпи  време да се предаде “ Междузвездни войни“ на новата генерация режисьори. Аз винаги съм смятал, че „Междузвездни войни „може да  оцелее, и реших, че е много важно да ги предам  на други.“

    Първият филм на легендарния епос „Междузвездни войни“, известен също като „Епизод 4 – Нова надежда“, се появи  през 1977 година. Следващият епизод („Епизод 5 – Империята отвръща на удара“) е показан през 1980 г., а през 1983 г. излиза следващата част („Епизод 6 – Завръщането на джедаите“).

    През 1997 г. тези епизоди са преработени и пуснати на екран с нови специални ефекти. Епизодите от първи  до трети, разказващи предисторията на оригиналния епос, излизат в периода 1999-2005 г.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *