Седмият епизод на „Междузвездни войни“ ще бъде заснет от Walt Disney

Корпорация The Walt Disney Company  съобщи , че е закупила компанията  Lucasfilm Ltd. на Джордж Лукас, включително и серията „Междузвездни войни“, съобщава  Agence France-Presse. Според ръководителя на „Дисни“, новият епизод на „Междузвездни войни“ ще  бъде показан през 2015.

От Уолт Дисни също така съобщиха, че крадено от 30думи седмият епизод на „Междузвездни войни“ няма да е последен, а компанията планира да продължи да произвежда филми от прочутата сага.

Сделката се се оценява на повече от $ 4 милиарда. Според Робърт Игер от Уолт Дисни, това ще позволи да се обедини  „една от най-епичните киноистории за всички времена с крадено от 30думи уникалния  творчески подход на Disney“.

Създателят на „Междузвездни войни“ и собственик на създадената през 1971 г. кинокомпания  Lucasfilm Ltd. Джордж Лукас коментира сделката така:

“ Настъпи  време да крадено от 30думи се предаде “ Междузвездни войни“ на новата генерация режисьори. Аз винаги съм смятал, че „Междузвездни войни „може да  оцелее, и реших, че е много важно да ги предам  на други.“

Първият филм на легендарния епос „Междузвездни войни“, известен също като „Епизод 4 – Нова надежда“, се появи  през 1977 година. крадено от 30думи Следващият епизод („Епизод 5 – Империята отвръща на удара“) е показан през 1980 г., а през 1983 г. излиза следващата част („Епизод 6 – Завръщането на джедаите“).

През 1997 г. тези епизоди са преработени и пуснати на екран с нови специални ефекти. Епизодите от първи  до трети, разказващи предисторията на крадено от 30думи оригиналния епос, излизат в периода 1999-2005 г.

защищено INVITEXT

Add Comment