В Япония представиха програма за превод на телефонни разговори

    Японският мобилен оператор NTT Doсomo ще пусне  на 1 ноември превод на разговорите в мобилните  телефони, пише BBC News. NTT Docomo  демонстрира услугата на изложбата CEATEC.

    Преводът ще се извършва автоматично и в реално време. C помощта на услугата (известно е, че тя ще бъде безплатна) абонатите, които говорят различни езици, могат да общуват помежду си, без да  прибягват до услугите на преводач.

    Да се възползват от услугата ще могат само собствениците на смартфони Android 2.2 и по-нови версии. За тази цел те трябва да инсталират  специално приложение. По време на разговора, потребителят не само ще чува превода на събеседника си, но също така ще може да чете  преведения текст на екрана.

    Следва да се отбележи, че преводът не винаги ще може да бъде коректен, а репликите на участниците в разговора ще са  с малки паузи.

    Услугата засе ще предлага превод от японски на английски, корейски и китайски мандарин, и обратно. По-късно тя ще включва немски, френски, индонезийски, италиански, португалски, испански и тайландски.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *