Протест на ВМРО пред централата на ДПС с искане за разпускане на ОбС-Кърджали

ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали.

На  23 октомври (вторник) от 11.00 ч. представители на ВМРО се събират на символичен протест пред централата на ДПС в София на бул. „Ал.Стамболийски“ 45А.

Поводът е, крадено от 30думи че ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали. Решението, взето на „тържествена“ сесия, на Общинския съвет, с което е отхвърлено предложението ген. Васил Петров Делов – национален герой, български офицер, генерал-майор, освободител на Кърджали, да бъде обявен да почетен крадено от 30думи гражданин на града квалифицираме като държавна измяна.

ВМРО изпраща писмо и до областния управител на област Кърджали с искане за упражняване на законовите му правомощия за незабавно разпускане на Общинския съвет в града.

Поведението на общинските съветници от ДПС в Кърджали е държавна измяна, защото на тях им е дадена крадено от 30думи власт, за да решават проблемите на хората, а не да ги разделят, според ВМРО. Всички те са положили клетва пред през Българската конституция, в името на Република България.

По тази логика съветниците утре може да поискат да отрекат 3 март като национален празник или да поискат отделяне на област Кърджали крадено от 30думи от България.

Турската партия ДПС показа своето истинско лице – на антибългарска формация, отричаща освобождението на българските земи в Кърджали и областта и на практика отричаща българския характер на населението в тези краища на Отечеството, категорична е позицията на ВМРО.

Партията ще поиска и среща с министър-председателя на Република България крадено от 30думи заради вълната от скандални антинационални прояви във всички краища на България – от нашествието на радикалния ислям от циганската махала в Пазарджик, през гаврата с портрети на национални герои, извършена от цигани-изпълнители на турски рап в Крушари, до откровено сепаратистката и антибългарска проява на съветниците от ДПС в Кърджали.

Следва крадено от 30думи текста на писмото до министър-председателя:

 

 

 

До

Г-н Бойко Борисов

Министър-председател на Р България

Копие

Г-жа Иванка Таушанова

Областен управител на област Кърджали

 

крадено от 30думи

 

Уважаеми Г-н министър-председател,

 

В деня на честването на 100-годишнината от освобождението на град Кърджали – 21 октомври 2012, Общинският съвет в града, на своя тържествена сесия взе безпрецедентно антибългарско решение. Съветниците от ДПС решиха да откажат званието „Почетен гражданин” на българския национален герой, генерал-майор Васил Петров Делов, освободителят крадено от 30думи на Кърджали.

С този акт политическа партия ДПС недвусмислено отрече освобождението на Кърджали, Родопите и Пиринска Македония, както и българския характер и самосъзнание на населението в тези краища на Отечеството. Намираме, че съветниците от ДПС нарушиха клетвата си, която са положили пред Конституцията в името на Република България и с крадено от 30думи това извършиха държавна измяна.

Уважаеми Г-н министър-председател,

Решението на съветниците от ДПС е позорен акт, който напълно дискредитира Общинския съвет в Кърджали. Смятаме, че този състав на общинския съвет не може да представлява и защитава интересите на българските граждани в общината, защото очевидно защитава политически позиции на съседна държава, крадено от 30думи именно Република Турция.

Настояваме, в рамките на законовите Ви правомощия, да разпоредите на областния управител на област Кърджали да спре това позорно решението и да започне процедура по разпускане на този Общински съвет.

Г-н министър-председател,

Бихме желали среща с Вас, за да обсъдим тези и натрупалите се в последните дни крадено от 30думи антибългарски прояви в различни краища на България.

С уважение:

Красимир Каракачанов,

председател на ВМРО

22 октомври 2012

 

 

                     http://vmro.bg

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment