Протест на ВМРО пред централата на ДПС с искане за разпускане на ОбС-Кърджали

    ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали.

    На  23 октомври (вторник) от 11.00 ч. представители на ВМРО се събират на символичен протест пред централата на ДПС в София на бул. „Ал.Стамболийски“ 45А.

    Поводът е, че ВМРО настоява за оставките на общинските съветници от ДПС и иска прекратяване мандата на Общинския съвет в Кърджали. Решението, взето на „тържествена“ сесия, на Общинския съвет, с което е отхвърлено предложението ген. Васил Петров Делов – национален герой, български офицер, генерал-майор, освободител на Кърджали, да бъде обявен да почетен гражданин на града квалифицираме като държавна измяна.

    ВМРО изпраща писмо и до областния управител на област Кърджали с искане за упражняване на законовите му правомощия за незабавно разпускане на Общинския съвет в града.

    Поведението на общинските съветници от ДПС в Кърджали е държавна измяна, защото на тях им е дадена власт, за да решават проблемите на хората, а не да ги разделят, според ВМРО. Всички те са положили клетва пред през Българската конституция, в името на Република България.

    По тази логика съветниците утре може да поискат да отрекат 3 март като национален празник или да поискат отделяне на област Кърджали от България.

    Турската партия ДПС показа своето истинско лице – на антибългарска формация, отричаща освобождението на българските земи в Кърджали и областта и на практика отричаща българския характер на населението в тези краища на Отечеството, категорична е позицията на ВМРО.

    Партията ще поиска и среща с министър-председателя на Република България заради вълната от скандални антинационални прояви във всички краища на България – от нашествието на радикалния ислям от циганската махала в Пазарджик, през гаврата с портрети на национални герои, извършена от цигани-изпълнители на турски рап в Крушари, до откровено сепаратистката и антибългарска проява на съветниците от ДПС в Кърджали.

    Следва текста на писмото до министър-председателя:

     

     

     

    До

    Г-н Бойко Борисов

    Министър-председател на Р България

    Копие

    Г-жа Иванка Таушанова

    Областен управител на област Кърджали

     

     

    Уважаеми Г-н министър-председател,

     

    В деня на честването на 100-годишнината от освобождението на град Кърджали – 21 октомври 2012, Общинският съвет в града, на своя тържествена сесия взе безпрецедентно антибългарско решение. Съветниците от ДПС решиха да откажат званието „Почетен гражданин” на българския национален герой, генерал-майор Васил Петров Делов, освободителят на Кърджали.

    С този акт политическа партия ДПС недвусмислено отрече освобождението на Кърджали, Родопите и Пиринска Македония, както и българския характер и самосъзнание на населението в тези краища на Отечеството. Намираме, че съветниците от ДПС нарушиха клетвата си, която са положили пред Конституцията в името на Република България и с това извършиха държавна измяна.

    Уважаеми Г-н министър-председател,

    Решението на съветниците от ДПС е позорен акт, който напълно дискредитира Общинския съвет в Кърджали. Смятаме, че този състав на общинския съвет не може да представлява и защитава интересите на българските граждани в общината, защото очевидно защитава политически позиции на съседна държава, именно Република Турция.

    Настояваме, в рамките на законовите Ви правомощия, да разпоредите на областния управител на област Кърджали да спре това позорно решението и да започне процедура по разпускане на този Общински съвет.

    Г-н министър-председател,

    Бихме желали среща с Вас, за да обсъдим тези и натрупалите се в последните дни антибългарски прояви в различни краища на България.

    С уважение:

    Красимир Каракачанов,

    председател на ВМРО

    22 октомври 2012

     

     

                         http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *