РЗС: Доган, Станишев и Кунева да платят милиардите за Белене

    Вече стана ясно, че Руската компания „Атомстройекспорт“ съди България за 1 млрд. евро заради стопирането на проекта „Белене”.Трябва да е ясно, че ако държавата бъде задължена да изплати тази сума, тя ще бъде взета от джоба на всеки един българин. Това е тежест, непосилна за най-бедния народ в ЕС и той трябва да знае благодарение на кого ще плаща тази цена.

    Затова „Ред, законност и справедливост” настоява незабавно да се потърси отговорност от лицата, които прибраха големите комисионни и продадоха националните интереси. Това са министрите от Тройната коалиция, които днес ратуват най-много за „Белене”. Те имаха цялата власт и можеха да подпишат окончателно договора. Но не! Те избраха страхливата позиция да не поемат отговорност за своите действия. Те са тези, които трябва да отговорят на най-важните въпроси за българската енергетика:

    ? Защо правителството на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев не сключи финален договор за строителството на АЕЦ „Белене” през ноември 2007 г., както е записано в споразумението от 2006 г.? Ако този проект беше толкова добър, защо не го реализираха? Кога Станишев е искрен? Когато притежаваше цялата власт и не задейства строежа, или днес, когато се гневи, че проектът няма да се осъществи?

    ? Като видни радетели за развитието на ядрената енергетика защо от Тройната коалиция не защитиха АЕЦ „Козлодуй”, чиито блокове бяха закрити с дейното участие на главния преговарящ и министър по европейските въпроси Меглена Кунева? Важно е хората да знаят, че Белене затвори АЕЦ „Козлодуй“. За да може да тръгне Белене беше извършен абсурдния натиск за затваряне на малките блокове в Козлодуй и  де факто бяха предадени националните интереси.

    Крайно време е българските политици да понесат отговорност за действията си. Защото ако министрите от Тройната коалиция вече са изхарчили комисионните си заради Белене, то българският народ дълго време ще плаща за техните зулуми.

    Затова РЗС с още по-голяма сила настоява да се създаде специализирана парламентарна анкетна комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта.

    ПРЕСЦЕНТЪР  НА РЗС

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *