Каталонската община Сан Педро де Tорельо обяви независимостта си от Испания

    Законодателите в каталонската община Сан Педро де Tорельо обявиха  независимостта на своята територия от централното правителство на Испания, пише испанският вестник „Nueva Espana.

    Местните депутати приеха проект  за резолюция  „За свободна каталонска територия“. В допълнение, те призоваха парламента на Каталуния, в рамките на два месеца  да приеме с единодушие резолюция за националния суверенитет на автономната област и да проведе референдум по въпроса.

    Авторите на  текста на резолюцията предложиха Парламентът на Каталония незабавно да създаде свои собствени Министерство на финансите и Национална  банка, данъчно управление и Министерство  на правосъдието.

    В допълнение, те призоваха да се обяви пред международната общност   началото на процеса на отделяне на Каталония от Испания.

    Законодателите също предложиха парламентът на Каталония да отмени закони и съдебни решения, ограничаващи използването на каталонски език в обществени и научния живота на Каталония, да задължи  полицията и войската на Испания предварително  да се обвързват  с  каталонските власти за извършване на операции на територията на Каталония, и да поискат защита от международни организации.

    Сан Педро де Tорельо е община в Испания, която е в провинция Барселона в автономната област Каталония.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *