С шлема Striker HMSS военните пилоти получават рентгеново зрение

    Инженерите на британската компания BAE Systems ще обзаведат  военните пилоти с рентгеново зрение, което им позволява да виждат през корпуса на самолета, както и лесно да откриват обекти в „сляпата зона“. Ако пилотът  погледне надолу в краката си, вместо обичайния метален под на кабината , ще види  облаци, зелени полета, сгради, и евентуално военно оборудване на врага. А когато открие въздушни  и наземни цели, пилотът вече не трябва да променя курса. За да открие огън   е достатъчно само да фиксира с поглед избрания обект и да натисне  бутона.

    За да се сдобие с тези суперспособности пилотът трябва само да си постави шлемът Striker HMSS, проектиран с помощта на най-новите технологии за допълнена реалност. Високотехнологично устройство поддържа безжична комуникация с камери, монтирани върху корпуса на самолета. Освен това, системата следи линията на погледа на пилота и показва картина от необходимата камера, която се обновява в реално време.

    Пилоти от цял  свят вече са тествали Striker HMSS каска   в тренировъчни полети, но  засега системата  не е била използвана в реални битки. Военните също обмислят да използва шлема на пилота с допълнена  реалност за контрол на безпилотни летателни апарати.

    По Би Би Си DailyMail.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *