Развенчават извънземния произход на тайнствения обект в Балтийско море

    Мистериозният обект, открит през август миналата година на дъното на Балтийско море, не дава покой на много хора. Професорът по геология в университета на Стокхолм Фолкер Брюхерт, например, смята, че това не е НЛО, а находката има напълно земен произход.

    Според него, това е просто една скала. Това заключение Брюхерт прави след като е проучил проби, събрани от мястото, където   е открито това  нещо. „Доколкото Балтийско море е създадено под влиянието на топенето на ледниците, тези скали вероятно са се оформили по същото време.  Може би тези камъни са били донесени тук от ледника .“ – цитира Daily Mail професора. Ученият, обаче, не може да обясни факта, защо в близост до обекта престават да работят сателитни телефони и фотоапарати.

    Геологът Дан Форнари предлага да не бързаме с изводите и да се изчакат резултатите от допълнителни изследвания. „Засега не искам да се поддавам на различните интерпретации.  Най-малко едно  обяснение е правдоподобно: обектът е нацистка база, в  която има оръжие за борба с подводници“ – казва той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *