ВМРО организира марш срещу безнаказаната етническа престъпност

    На 8 юли (неделя) ВМРО организира протестен националистически марш срещу безнаказаната етническа престъпност в България.

    Маршът ще тръгне в 20.00 ч. от последната спирка на автобуси № 11, 60, 73, 102  в ж.к. „Овча Купел 2“ до бул. „Президент Линкълн”.

    Да се присъединят към инициативата са поканени: ПП   „Атака“, ПП „БНРП“, родолюбиви младежки организации като Национална съпротива, Български национален съюз, привърженици на футболни отбори и независими националисти, граждани.

    Маршът е посветен на годишнините от смъртта на проф. Калоянов и Боби Райнов, зверски убити от вилнеещи цигански тълпи.

    Под надслов „Няма да забравим, няма да простим“, националистическите партии и организации се обединяват в исканията си държавната власт незабавно да прекрати бездействието към пандемията от етнически мотивираните престъпления – грабежи, кражби, обири, често придружени с побои, извращения и убийства.

    Произволът, безнаказано извършван от представители на една определена маргинализирана етническа група, е най-големият бич за обикновения български гражданин, категоричен е заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, инициатор за провеждането на марша.

    Участниците в инициативата настояват за промени в наказателното законодателство, за въвеждане на принудителен обществено полезен труд, както и криминализация на просията и скитничеството. Тези промени са наложителни, за да се осигурят справедливи и навременни наказания за извършителите на подобни етнически престъпления. Сред исканията на протестиращите е  и облекчаване режима за притежаване на лично оръжие, както и  уточняване и разширяване режима за пределите на неизбежната самоотбрана.

    ВМРО призовава всеки български гражданин, който осъжда етническата престъпност и иска справедливост, да се присъедини към протестния марш на българските националисти в неделя.

    ПРИЛАГАМЕ МАРШРУТА НА ДВИЖЕНИЕ НА МАРША:

    От последната спирка на автобуси № 11,60,102, 73 в „Овча купел 2”, по бул. „Президент Линкълн” в дясно край бл. 19, 19А, 20, пред бл. 21, в дясно по ул. „Детелина”, край бл. 27, между бл. 26 и 28 (до трафопоста ще има импровизирани речи), по ул. „Иван Хаджийски” до бл. 30 и 31, край 149-о СОУ, по ул. 673, край 402 и 405, в ляво по бул. „Монтевидео” до клуба на ВМРО на бул. „Монтевидео” и бул. „Линкълн”.

     

    6 юли 2012

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *