4,2 тона хашиш откриха митничарите на Ферибот Видин

„Още веднъж показахме, че парите, които инвестираме в подвижните скенери, с които оборудвахме митниците, дават своя резултат и ние сме сигурна шенгенска граница.“ Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети митническия ТИР-терминал във Видин с директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и директора на ГДБОП крадено от 30думи главен комисар Станимир Флоров.

„За това говори заловеното вчера на ГКПП-Ферибот във Видин количество хашиш – 4 тона и 200 килограма за над 40 млн. лева“, посочи Борисов. „Количеството хашиш е било предназначено за Белгия, така че европейците трябва да ни благодарят за това, че техните хора няма да крадено от 30думи се тровят с това, което заловихме“, допълни той. „

Пренасянето на такова голямо количество става като кораби изхвърлят в морето пакети с хашиш, след което минават рибари и взимат пакетите с хашиш, претоварвайки ги на различни автобусни превозни средства. След това те изпращат през различни канали за европейските страни. Лицата, крадено от 30думи които са участвали, са трима и са наблюдавани от ГДБОП още през 2006 г. Още веднъж искам да подчертая добрата работа, която беше свършена между митницата, ГДБОП и прокуратурата. Искам специално да благодаря на градската прокуратура във Видин, която ни оказа голямо съдействие“, каза Борисов.

крадено от 30думи

Вчера следобед мобилна митническа група в района на ГКПП Ферибот Видин след анализ на риска спира за проверка камион с българска регистрация, пътуващ от България за Белгия и управляван от 42-годишен български крадено от 30думи гражданин.

При огледа митничарите установяват, че натоварените по документи гипсокартон и минерална вата са неизрядно опаковани. Съмненията на митническите служители се потвърждават, когато камионът е отклонен за проверка с новата рентгенова система на митницата, при която ясно се виждат множество пакети, укрити във вътрешността на 6 от палетите.

Открити са крадено от 30думи 132 пакета, средно по 32 кг. всеки. В пакетите е открита кафява смолиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на хашиш. Общото количество на наркотика е 4,2 тона. Това е най-голямото количество хашиш, заловено на българска територия за последните 15 години.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment