Тъжно и смешно: новият зам.-шеф на финансовия надзор владеел… македонски

    Новият заместник-шеф на Комисията за финансов надзор Николай Попов гордо е посочил в биографията си, че владее руски, английски, сръбски и… македонски език.

    Това личи от поредния брой на грижливо списвания бюлетин на финансовата комисия под редакторството на шефа й Стоян Мавродиев. http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/BULETIN52012_0.pdf

    Още на третата страница е публикувано решението на Народното събрание за назначаването на господин Попов, под което стоят подписите на Цецка Цачева и на правосъдния министър Диана Ковачева.

    Решението е подпечатано с държавния печат! Сиреч, държавата слага тежкото си одобрение върху биографията на въпросния македоноговорящ.

    Любопитно е, че като родно място на господин Попов е посочена София. Това означава, че той заслужава двойна похвала: не просто владее македонския, защото е родом от Благоевградско например, ами е трябвало да полага и усилия да го научи.

    А още по-интересно е къде всъщност го е и научил, след като нито една гимназия в София не предлага обучение на този език. Очевидно в случая на господин Попов става дума за истински езиков талант.

    Разбира се, примерът на господин Попов е правилен. Той е постъпил съвсем честно, защото всеки българин на практика владее и македонската норма. Единственото притеснително в случая е, че когато отбелязват в биографиите си, че владеят родопски или добруджански, да речем, прекалено много от кандидатите за служба около настоящото управление ще получат сериозно предимство и машината за назначения на Калинки може и да се затлачи.

    Защото ако досега ГЕРБ назначаваха с фалшиви дипломи, сега явно вече назначават и с фалшиви езици.

    А ако се имат предвид нивата на заплатите в Комисията за финансов надзор, то драпането за служба там явно не е никак малко. Затова предлагаме, след като днес се оказа, че цар Калоян бил румънец, тази комисия да въведе и влашкия език като задължително условие за работа – надяваме се, че така ще успее да спре наплива от полиглоти.

    ВМРО пожелава успех на господин Попов и му стиска палци скоро, освен македонския и родния си шопски, да овладее и тракийски и мизийски език – предвид предстоящото разместване на държавната администрация из страната.

    19 юни 2012

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *