Саркози и Оланд се заканиха на българските цигани

Френският министър на вътрешните работи Клод геан обещава, че ако бъде преизбран за президент Никола Саркози, ще изгони от страната за 2012 г. 40 000 нелегални имигранти, което е с 20% повече, отколкото през 2011 г., съобщи той за TV LCI.

Саркози, за разлика от крадено от 30думи социалиста Франсоа Оланд, използва антиимиграционния въпрос  като политически коз. Сегашният президент отстъпи с 1.5 % от гласовете пред своя опонент в  резултатите от първия тур и сега разчита на подкрепата на избирателите, които гласуваха   за лидера на крайно десния „Национален фронт“ на Марин Льо Пен.

крадено от 30думи

„Ние очакваме да екстрадираме 40 000 чужденци, които се намират нелегално на  нашата територия“ – каза Геан.

На свой ред,  отговарящият за въпросите на сигурността в екипа на  Оланд – Франсоа Ребсамен,  крадено от 30думи каза, че една трета от депортираните ще са граждани на Румъния и България. Според него, циганите получават обезщетение за да се върнат в страната си, а след това отново се връщат във Франция.

Според френските медии през 2011 г. са изгонени от Франция  близо 33 000 нелегални имигранти, включително 10 крадено от 30думи 000 цигани от Румъния и България, строги мерки по отношение на които Саркози предприе през лятото на 2010 г., след размирици е в централния район на страната.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment