Мафиотски бос погребан във Ватикана срещу $ 600 хиляди

    Скандален лидер на италианския подземен свят  е бил погребан в  римска базилика, след като вдовицата му  обещала да плати на католически църковни структури около $ 660,000 …Това е съобщил анонимен източник от Ватикана, цитиран от  ANSA и CWN.

    Енрико  Де Педиc (Enrico De Pedis) има широка известност като бос на една от организираните престъпни групи. Въпреки своята напълно еднозначна репутация, когато той умира през 1990 г., бива погребан в базиликата „Св. Аполинарий“ в Рим.

    Скандалната тема за погребението на престъпния лидер, станала възможна заради корупцията в Римската курия, наскоро бе повдигната отново заради слухове, че гробницата на мафиота може да съдържа улики, които биха могли да хвърлят светлина върху съдбата на Емануела Oрланди, 15-годишна дъщеря на Ватикански чиновник, която е била отвлечена и мистериозно изчезва през 1983 г.

    Ватиканът обяви, че   няма  възражения срещу решението на прокуратурата  да се отвори гроба на De Pedis  в търсене на доказателства за случая на Емануела Орланди. В същото време  служители на католическата църква съобщиха, че останките на престъпника ще бъдат премахнати от базиликата и преместени на друго място за погребение.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *