Мафиотски бос погребан във Ватикана срещу $ 600 хиляди

Скандален лидер на италианския подземен свят  е бил погребан в  римска базилика, след като вдовицата му  обещала да плати на католически църковни структури около $ 660,000 …Това е съобщил анонимен източник от Ватикана, цитиран от  ANSA и CWN.

Енрико  Де Педиc (Enrico De Pedis) има крадено от 30думи широка известност като бос на една от организираните престъпни групи. Въпреки своята напълно еднозначна репутация, когато той умира през 1990 г., бива погребан в базиликата „Св. Аполинарий“ в Рим.

крадено от 30думи

Скандалната тема за погребението на престъпния лидер, станала възможна заради корупцията в Римската курия, наскоро бе повдигната отново заради слухове, че гробницата на мафиота може да съдържа улики, които биха могли да хвърлят светлина върху съдбата на Емануела Oрланди, 15-годишна дъщеря на Ватикански чиновник, която е била отвлечена и крадено от 30думи мистериозно изчезва през 1983 г.

Ватиканът обяви, че   няма  възражения срещу решението на прокуратурата  да се отвори гроба на De Pedis  в търсене на доказателства за случая на Емануела Орланди. В същото време  служители на католическата църква съобщиха, че останките на престъпника ще бъдат премахнати от базиликата и преместени крадено от 30думи на друго място за погребение.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment